"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

середу, 13 липня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Львівська обласна рада поки не звертатиметься до Президента із зоною екологічного лиха

11 липня, Львівська обласна рада так і не прийняла звернення до Президента України щодо визнання Львівського міського сміттєзвалища в Грибовичах зоною екологічного лиха. За це рішення проголосували 72 депутати.
Однак, облрада своїм рішенням дала доручення виконкому Львівської міської ради та Львівській ОДА знайти ділянку під нове сміттєзвалище до першого серпня.
На думку депутатського корпусу, питання недостатньо опрацьоване, а тому із зверненням до Президента щодо визнання сміттєзвалища зоною еколиха вирішили зачекати.
За словами голови постійної комісії з питань екології Ірини Сех, таке рішення депутати зможуть прийняти тільки тоді, коли сесії місцевих рад ухвалять подібні рішення стосовно сміттєзвалища.
Натомість Ірина Сех запропонувала визнати роботу виконавчих органів Львівської міської ради та Львівської ОДА незадовільною щодо впорядкування ситуації на Львівському міському сміттєзвалищі. Проте, ця пропозиція не набрала достатньої кількості голосів. «За» проголосували лише 43 депутати.
Не підтримали депутати й пропозицію щодо звернення до природоохоронної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти представників виконавчого апарату Львівської міськради. «За» проголосувало лише 45 депутатів. Пропозиція взяти безгосподарні гудрони на баланс обласної ради для подальшої утилізації набрала лише 23 голоси.
Ухвалою облради передбачено проведення державної екоекспертизи сміттєзвалища, екообліку і аудиту впливу кислих гудронів на прилеглу до сміттєзвалища територію, а також забезпечення фінансування розробки проекту з комплексної рекультивації сміттєзвалища.

Немає коментарів: