"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

вівторок, 31 травня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Грибовицьке сміттєзвалище мають закрити до 2018 року

Львівський міський полігон твердих побутових відходів мають закрити до 2018 року. На засіданні виконавчого комітету Львівської міськради сьогодні, 31 травня, були затвердженні заходи щодо закриття та рекультивації міського полігону твердих побутових відходів – Грибовицького сміттєзвалища.
Начальник управління житлового господарства Юрій Голець повідомив, що станом на 31 травня цього року ЛКП «Збиранка» не має більше лімітів на захоронення твердих побудових відходів.
Закриття та рекультивацію Грибовицького полігону заплановано здійснювати поетапно до 2018 року. Рішення щодо затвердження заходів з закриття Грибовицького сміттєзвалища прийнято на основі рекомендацій обласного санітарного лікаря.
Зокрема, програма заходів передбачає проведення екологічної експертизи та отримання висновків і рекомендацій для складання технічного завдання на виготовлення проекту рекультивації міського полігону твердих побутових відходів.
Після цього має бути проведена процедура закупівлі, акцепту та укладання угоди на виконання робіт з розробки комплексного проекту рекультивації міського полігону твердих побутових відходів, виготовлення та погодження проектно-кошторисної документації.
http://zik.ua/ua/news/2011/05/31/290640

Немає коментарів: