"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

четвер, 21 травня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Грибовицькими гудронами займеться прокуратура

Як повідомив JeyNews начальник Державної екологічної інспекції в Львівській області О. Ягоцький, на території області накопичено близько 200,0 тис. т. кислих гудронів, віднесених до ІІ класу небезпеки, що належать ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод".
З 2004 року по даний час в яру між с. Збиранка Жовківського району та Голосківським цвинтарем м. Львова. спостерігається витік фільтрату з амбарів кислих гудронів ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод".
З того часу дане питання перебуває на постійному контролі Державної екологічної інспекції в Львівській області. Регулярно здійснюються інспекційні перевірки в ході яких документально фіксуються всі коливання рівнів рідини в амбрах, здійснюються лабораторні дослідження забруднених територій. За виявлені порушення неодноразово посадові особи підприємства притягалися до адміністративної відповідальності, були нараховані збитки за забруднення земельних ресурсів.  Крім цього підприємству були видані приписи, щодо ліквідації витоків з амбарів кислого гудрону.
 Проте, власник відходів систематично не дотримується вимог екологічної безпеки при їх зберіганні, не вживає заходів щодо їх знешкодження, а також не запроваджує заходів щодо запобігання забруднення навколишнього природного середовища.
У зв'язки з цим Державна екологічна інспекція в Львівській області звернулась до прокуратури області для вжиття заходів прокурорського реагування з метою негайного вирішення цієї проблеми.

Немає коментарів: