"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

четвер, 9 липня 2009 р.

Грибовицьке сміттєзвалище на Львівщині можуть офіційно визнати зоною надзвичайної екологічної ситуації

Львівська облрада звернулася до Кабміну з проханням внести подання до Президента України про оголошення Грибовицького сміттєзвалища та прилеглих територій зоною надзвичайної екологічної ситуації. Таке рішення депутати прийняли під час сесії сьогодні, 9 липня.
Як йдеться у зверненні, Львівська облрада занепокоєна критичною ситуацією на Грибовицькому сміттєзвалищі та прилеглих до нього територіях, оскільки це сміттєзвалище експлуатується без проекту з 1959 року і використовується більше трьох допустимих законодавством періодів. «На звалищі складується більше як 2 млн тонн токсичних відходів промислових підприємств м. Львова та 8 млн тонн побутового сміття.
«Таким чином у підземні води впродовж тривалого періоду витікає велика кількість токсичних речовин, сірчаної кислоти. Цілком ймовірно, що вони потрапляють до джерел питної води, яких навколо є дуже багато, адже місцевість належить до території Великого Європейського вододілу Розточчя», – наголошується у зверненні.
Також вказано те, що не погоджений проект поетапної рекультивації сміттєзвалища з вирішенням проблеми сховищ гудронів, не закуплена додаткова спецтехніка, необхідна для експлуатації та рекультивації звалища, не завершене будівництво і введення в експлуатацію очисних споруд фільтрату. Наголошується і на проблемі утилізації кислих гудронів.

Немає коментарів: