"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

суботу, 10 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Гудронові "поклади" на Львівщині буде ліквідовано

ЛЬВІВ, 10 жовтня. (Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Одне з найнебезпечніших джерел екологічного забруднення на Львівщині - гудронові "поклади" на території приміського Грибовицького сміттєзвалища нарешті будуть ліквідовані.

Визначене як ліквідатор звалища кислих гудронів - ВАТ "Львівський дослідний маслозавод" підписало угоду про вивезення цих відходів нафтопереробки і розпочинає їх транспортування на утилізацію.

Чорні смоляні озера вже багато років поспіль отруюють довкілля поблизу обласного центру. В той же час вони є сировиною для виготовлення мазуту, який користується стабільним попитом на теплових електростанціях. Проект їх переробки вже погодили два профільні місцеві інститути. Проте відомства, які мали профінансувати проект, поки що залишаються осторонь. Тому підприємство самотужки уклало угоди із зацікавленими партнерами.

Насамперед, у справу піде сировина, що міститься у найбільших і порівняно чистих озерах. Решта зливів перемішана зі сміттям, що висипається на розміщеному поруч полігоні твердих побутових відходів. Для їх утилізації фахівці відпрацьовують спеціальні технології.

Немає коментарів: