"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

понеділок, 19 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] На Грибовицькому сміттєзвалищі є гудрони, які не мають власника?

«Ми почали вирішувати питання утилізації грибовицьких гудронів – це головне. У вівторок там проводили очистку дзеркала озера. До 20 жовтня мали розпочинати роботу із гудронами, але їх відкладено через погодні умови. Гудрони увійшли до ліквідаційної маси підприємства ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод», який було оголошено банкрутом. Відповідно до законодавства кошти від реалізації гудронів мають йти на погашення першочергових заборгованостей, як то заробітна плата, кредиторська заборгованість», – повідомив 19 жовтня у коментарі ZAXID.NET начальник управління промисловості Львівської ОДА Олег Немчінов.

Питання щодо утилізації кислих гудронів мають розглянути на сесії Львівської обласної ради 20 жовтня. На попередній сесії Львівської обласної ради до порядку денного було внесено аналогічне питання, проте його розгляд було перенесено. Під час сесії 22 вересня депутати запропонували взяти гудрони на баланс комунального підприємства Львівської облради, щоб встановити точно їх власників. «Ситуація така, що за наданими управлінню даними, ВАТ«Львівський дослідний нафтомаслозавод» належить 150 тис. тонн гудронів. Це три озера, але всі говорять про четверте озеро із гудронами, яке чомусь ніхто не може показати. Я думаю, що йдеться про те, щоб на баланс комунального підприємства взяти гудрони, які не належать підприємству», – додав О. Немчінов.

Переробкою грибовицьких гудронів займається МПП «Зірка», яке зареєстровано у Миколаївській області. На запитання, чи має це підприємство ліцензії на право поводження із гудронами, начальник управління відповів, що МПП отримало ліцензію від Міністерства охорони навколишнього природного середовища на поводження із небезпечними відходами, без точного зазначення виду відходів. Також невідомо, чи мало підприємство право починати роботи із гудронами без завершення екологічного аудиту. «Наскільки мені відомо, підприємству, що мало проводити аудит, не перераховано усіх коштів», – розповів О.Немчінов.

Немає коментарів: