"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

понеділок, 19 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] З Грибовичів вивезуть 100 тис. тонн гудрони

З Грибовичів вивезуть 100 тис. тонн гудрониВАТ “Львівський дослідний маслозавод”, якому належать кислі гудрони у Грибовичах знайшов підрядника, що вивезе їх - МПП “Зірка”. Відповідну угоду про вивезення із Грибовичів першої партії гудронів (100 тонн) уже підписано. Про це у коментарі для «МЕДІАСТАР» сказав начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської ОДА Олег НЕМЧІНОВ.

- Це підприємство-підрядник, яке володіє всіма ліцензіями для поводження із небезпечними відходами і нафтопродуктами. Вони зобов’язалися вивезти із території Грибовицького сміттєзвалища 100 тисяч тонн відходів. при чому до 20 жовтня має бути відвантажена перша партія в 100 тонн. Зараз на майданчику проходять підготовчі роботи. Підприємство проводить розвід цієї маси і буде починати перевезення. Детальнішої інформації про підприємство „Зірка” поки що немає, - прокоментував чиновник Львівської ОДА Немчінов.

Нагадаємо, у Львівській обласній раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ. На ньому були присутні начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської ОДА
Олег НЕМЧІНОВ, ліквідатор ВАТ “Львівський дослідний маслозавод”Володимир КОЛЯДА, представники управління вугільної промисловості та ПЕК та управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації.

Депутати зокрема обговорювали питання про зберігання на території Грибовицького сміттєзвалища та утилізацію кислих гудронів. Голова постійної комісії Львівської обласної ради 
Валерій КАЛИНЮКпоінформував депутатів, що відповідей на звернення, які готувала комісія, ні з Кабінету Міністрів, ні з Львівської ОДА не надійшло. Натомість присутній на комісії ліквідатор ВАТ “Львівський дослідний маслозавод” Володимир КОЛЯДА заявив депутатам, що вже підписана угода і днями розпочнеться вивіз кислих гідронів для утилізації за межі області. Комісія попросила ліквідатора ВАТ “Львівський дослідний маслозавод” надати офіційні документи, що підтверджують цю інформацію.

Проте, у коментарі для 
«МЕДІАСТАР» голова комісії Валерій Калинюк сказав, що комісія ще не бачила цієї угоди, відтак поки що зарано говорити про серйозність намірів підрядника вивозити гудрони.

Фото з сайту: lviv.mycityua.com

Немає коментарів: