"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

понеділок, 19 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Скандал навколо гудронів на Львівщині провокують навмисно, – адвокат

«Ситуація із переробкою грибовицьких гудронів малим приватним підприємством «Зірка» нагадує мені події кількарічної давності, коли ці гудрони взялась переробляти фірма «Алвема», яка не мала відповідної ліцензії на ці види роботи. Тоді, як на мене, скандал було спровоковано для того, щоб всі думали – гудрони мають велику цінність. Як ми знаємо, їх було після цього передано у заставу під кредит. Зараз, наскільки мені відомо, і як зазначали в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища, МПП «Зірка» також не має всіх необхідних документів. Можливо, це повторення сценарію», – повідомив 19 жовтня адвокат «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков.

У коментарі ZAXID.NET адвокат також наголосив, що, на його думку, ситуація із ліквідацією ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод» виникла лише через те, що певні бізнесмени хочуть «прибрати до рук» майно підприємства – озеро в Брюховичах, що поблизу Львова та землю на вул. Б.Хмельницького у Львові. «Щодо кількості гудронів, то також є дивним, що їх об'єм постійно зменшується. До того, як їх взяли на баланс, озвучувалась цифра у 400 тис. тонн. Потім говорили, що їх є 200 тис. тонн, тепер – 150 тис. тонн», – додав він.

Дмитро Скрильніков також зазначив, що, за його інформацією, не облікованих гудронів в Грибовичах немає і всі вони належать ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». «Брати цей тягар області на себе і виділяти кошти на їх ліквідацію є дивним. Є власник. Гудрони не мають цінності, про яку всі говорять. Їх, за моєю інформацією, практично неможливо переробити в екологічно безпечний спосіб», – додав адвокат.

Немає коментарів: