"Кредит під токсичні відходи“

Львівський дослідний нафтомаслозавод” взяв гроші в комерційних структур під заставу гудронів! 200 тисяч тонн токсичних відходів, які нині є на балансі “Львівського дослідного нафтомаслозаводу” можуть стати “нічийними”, себто перейти у власність місцевої громади. Власне такого розвитку подій побоюються деякі захисники довкілля у зв’язку з фінансовими труднощами підприємства та початком судової справи у Львівському господарському суді щодо визнання заводу банкрутом. Якщо їх побоювання стануть реальністю, Грибовицьку сільську раду ощасливлять 200 тисячами тонн кислих гудронів, себто майже по 100 тонн кожному грибовицькому ґазді...

Гудронна історія. Читати далі...

неділю, 11 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [WASTE] Днями розпочнеться вивезення з Львівщини кислих гудронів на утилізацію

Днями відбулося засідання постійної комісії Львівської обласної ради з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ. Депутати зокрема обговорювали питання про зберігання на території Грибовицького сміттєзвалища та утилізацію кислих гудронів, – повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської обласної ради.

Голова постійної комісії Львівської обласної ради Валерій Калинюк поінформував депутатів, що відповідей на звернення, які готувала комісія, ні з Кабінету Міністрів, ні з ЛОДА не надійшло. Натомість присутній на комісії ліквідатор ВАТ "Львівський дослідний маслозавод" Володимир Коляда заявив депутатам, що вже підписана угода, і днями розпочнеться вивіз кислих гудронів для утилізації за межі області. Комісія попросила ліквідатора ВАТ "Львівський дослідний маслозавод" надати офіційні документи, що підтверджують цю інформацію.

Депутати також мали намір заслухати питання про підведення підсумків роботи господарського комплексу області в осінньо-зимовий період 2008-2009 років та підготовки до опалювального сезону 2009-2010 років. Але оскільки у зв'язку з відрядженням у Київ у роботі комісії не змогли взяти участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Федак та начальник управління ЖКГ Львівської обласної державної адміністрації Євген Бентковський, тому комісія вирішила взяти інформацію до відома, а розгляд і обговорення цього питання відкласти.

Депутати заслухали інформацію управління капітального будівництва про використання коштів на проведення реставраційно-ремонтних робіт на об'єктах Львівської області. Комісія так і не отримала вичерпних відповідей ні на питання про використання коштів з обласного бюджету, ні на питання яким чином і коли ЛОДА буде використовувати кошти, які більше як півроку депутати обласної ради "вибивали" в Києві для ремонтно-реставраційних робіт. За інформацією депутатів, 22 млн грн, які були передбачені на ці роботи, цьогоріч ще не використані. Комісія оцінила стан використання коштів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, які передбачені в обласному та державному бюджетах вкрай незадовільно та вирішила звернутися до голови Львівської обласної державної адміністрації надати комісії вичерпну інформацію про об'єкти будівництва, реконструкції і реставрації, замовником робіт на яких виступає УКБ Львівської обласної державної адміністрації, про кошти, які передбачені на ці роботи та про стан освоєння цих коштів.

Немає коментарів: